Ez egy kibaszott weboldal

Komolyan, mi a faszt akarsz mást?

Valószínűleg weboldalakat készítesz és azt gondolod, hogy a cuccod elég menő. Azt hiszed, hogy a 13 megabyte-os, parallax-os honlapod szerez neked valami kibaszott díjat, amit majd az oldalad felső sarkába ragaszthatsz. Úgy gondolod, hogy a 40 kilós jQuery fájlodtól és a 83 polyfill-edtől az IE7-nek majd feláll, mert végre van vetített árnyék. Rosszul hiszed, seggfej. Definiálom neked a patent weboldalt:

Tudod mit, baszadék?

Túl. Di. Záj. Nolsz. Nézz rá erre a cuccra. Ez egy kibebaszott weboldal. Mi a faszért kell neked animálni azt a trendi-bendi bannert, amikor az egeret a hasznavehetetlen szarod fölé viszem? Órákat töltöttél vele és 80 kilobyte-ot adott a kibaszott weboldaladhoz, majd amikor valami faszfej a virsliujjaival böködni kezdi az iPad-jét, szart se lát belőle. Nem említve a vakokat, akik sose fogják a szarodat látni, sőt semennyit se a szaros szarjaidból.

Nem tudtad, de ez a tökéletes weboldal. Elmondom miért.

Rohadt kicsi

A teljes oldal kisebb mint az egész színátmenettel telibe vert Facebook logó a kibaszott Wordpress oldaladon. Tényleg betöltöd a 100 kilobyte-os jQuery UI-t, hogy animáld egy hülye div hátterét? Tényleg behúzol 7 gagyi webfontot, hogy kiírhasd 100 pixeles betűkkel, hogy „Üdvözöllek a kezdőlapon!”? Te szarzsák.

Reszponzív

Hülye gyerek. Azt hitted media query-kre van szükséged, de nem. A reszponzív azt jelenti, hogy bármilyen kibaszott eszköz képernyőméretéhez igazodik. Ezt a weboldalt nem érdekli, hogy iMac-en vagy egy Tamagoccsin nézed.

Kurvára működik

Nézz rá erre a cuccra. El tudod olvasni… már ha tudsz olvasni, köcsög. Van értelme. Van hierarchiája. HTML5 tag-eket használ, szóval te és a ribanc böngésződ tudja mi a fasz van itt. Ez a szemantikusság, seggarc.

Van tartalom a kibaszott képernyőn. A te oldaladon van három sor és egy link a dribbble acc-odra, de hét dián keresztül nyüstöltél buborékos gombokkal, hogy megmutasd mennyire király a jQuery ScrollTo plugin.

Böngésző-függetlenség? Nyisd meg ezt IE6-ban. Kurvára ajánlom, hogy nyisd meg.

Ez egy weboldal. Jól nézd meg. Sose láttál még ilyet.

Mint a buzi, akinek nem nőtt ki a szakálla és fogalma sincs a saját igazi, természetes állapotáról, úgy neked sincs lövésed, mi is egy weboldal. Amit valaha láttál csak fostos, szkeumorf gazemberkedés, a kibaszott üzenet átadása helyett. Ez egy valódi, meztelen weboldal. Nézegesd. Kibaszott gyönyörű.

Igen, gúnyolódás, pöcsfej

Nem azt mondom, hogy a weboldaladnak így kéne kinéznie, hanem hogy azokkal a weboldalakkal vannak problémáink, amiket magunknak csinálunk. A weboldalak nem hibásak alapból. Funkcionálisak, nagy teljesítményűek és hozzáférhetők. Te teszed őket tönkre. Te rohadék.

„A jó dizájn a lehető legkevesebb dizájn.”
- valami német pöcsfej.

Epilógus

Ez a weboldal a Motherfucking Website magyar fordítása.