Megjelent a SuperTuxKart Halloween frissítési kiadása

Több mint egy évnyi folyamatos kemény munka után a fejlesztők elérhetővé tették a SuperTuxKart 0.9.3-rc1 „Halloween frissítési” kiadását. Az FSF.hu Alapítvány honosító csapatának köszönhetően a játék teljes egészében magyar nyelvű felülettel használható.

A kiadás legizgalmasabb újdonsága, hogy végre elérhető Android platformra is. A játék telepíthető a Play áruházból, de akár a projekt letöltési oldaláról is beszerezhető az Android, Windows, Macintosh vagy Linux változattal együtt.

SuperTuxKart plakát

Nagyon sok változtatás volt az elmúlt egy évben. Új pályák, új arénák, új grafikai hatások jelentek meg, és számos továbbfejlesztés történt a motorháztető alatt.

Új halloween ajándékcsomag

Milyen lenne a Halloween sütőtökök és kísértetkastély nélkül? A Régi kúria pályát teljesen átdolgozták, és két teljesen új aréna készült kifejezetten ehhez a frissítéshez (videó megtekintése a YouTube-on).

Hollóhíd kúria

Beastie, a BSD kabalafigurája és Gavroche, a MediaGoblin kabalafigurája üdvözöl a kísértetházukban. Jelenleg ők az egyedüliek, akik a temetőben felépített korábbi boszorkányházból lett szanatóriummá alakított bolondok házából lett versenypályán kísértenek.

A Hollóhíd kúria pályán készült képernyőkép
Hollóhíd kúria

De mi a jó abban, hogy éjnek idején ott maradunk? Fedezd fel a mocsarak körül kanyargó ösvényeket, amelyeket a bölcsek félelmetes, villogó fénye világít be. De ne térj le az ösvényről, mert különben beleragadsz a mocsár iszapjába.

Sütőtökpark

Egy elhagyott vidámpark kísérteties helyszíne. Ez az aréna már önmagában is eléggé ijesztő lenne. De a valódi izgalmakért menj néhány kört itt ütközet módban, és ismert meg az izgalom teljesen új meghatározását, amint barátaid (vagy a számítógépes gokartok) felbukkannak a sarkon.

A Sütőtökpark pályán készült képernyőkép
Sütőtökpark

Idegen jel

Egy víznyelő tökéletes helyszín ennek a hatalmas rádióteleszkópnak. Mindegy, hogy a hallott idegen jelek barátságosak vagy ellenségesek… nos, talán jobban kellene aggódnod azok miatt, akik ellenségként harcolnak ebben az arénában. Egy nagy rádióteleszkópban nincs túl sok hely, ahova elbújhatsz, de ha a lesből támadó taktikát részesíted előnyben, akkor az alattad lévő adatközpont lesz az, amit keresel.

Az Idegen jel pályán készült képernyőkép
Idegen jel

Mint mindig, az ajándékcsomag CC-BY-NC-SA 4.0 licenc alatt érhető el azoknak a támogatóknak, akik $3,99 USD összeggel támogatják a projektet. A későbbi kiadásokban ezek a pályák az alapjáték részeként lesznek elérhetők CC-BY-SA 4.0 licenc szerint.

Új pályák és új gokartok az alapjátékban

Az alapjátékra visszatérve, amikor elkezdték az ajándékcsomag programot, akkor az egyik legfontosabb ígéretük az volt, hogy továbbfejlesztik az alapjátékot, és biztosak legyenek abban, hogy ez a közösség javát szolgálja.

Candela város

Candela város a SuperTuxKart Párizsa, felfedezendő fényekkel és hangokkal, illetve egy látványos tűzijátékkal, amely egy hasonlóan látványos torony fölött jelenik meg.

A Candela város pályán készült képernyőkép
Candela város

Candela korábban annak az ajándékcsomagnak a része volt, amelyet a 0.9.1-es verzió támogatóinak nyújtottak, és most – a fejlesztők ígérete szerint – a teljes játék része lett. Ez a pálya a Fényes külváros pályát cseréli le, amely mostantól letölthető kiegészítőként érhető el.

A dűnék arénája

Mivel a cukorkát elég nehéz kiszedni interneten keresztül, ezért a fejlesztők úgy döntöttek, hogy a következő legjobb dolgot, A dűnék arénáját adják a csata módhoz, amelyet a való életből vett Las Angels és Las Vegas, valamint a nem messze lévő „Ploppywood” filmstúdió ihletett.

A dűnék arénája pályán készült képernyőkép
A dűnék arénája

A dűnék arénája és A dűnék focipályája a 0.9.2-es verzió ajándékcsomagjának része volt. A focipálya megmaradt ennek a verziónak az ajándékcsomagjában.

Kukoricamező átkelés

A Kukoricamező átkelés pályával egy farmon áthaladó túrába csöppensz „Amerigo Egyesült Államai” szívében, aratási időben. Nyugodtan lazulj el, és élvezd az őszi napfényt, vagy tekintsd meg az arató berendezést azon a helyen, ahol a tradíció és az innováció találkozik – de ne lankadjon a figyelmed, különben meglepetésben lesz részed a pajta kijáratánál! Ez a pálya a Szarvasmarha udvar pályát váltja, amely szintén a letölthető kiegészítőkbe került át.

A Kukoricamező átkelés pályán készült képernyőkép
Kukoricamező átkelés

Gokart frissítések

Két gokart (Wilber és Hexley) frissítve lett. Elkészült további két gokart is, amely az alapjáték részeként érhető el: Kiki, a Krita projekt kabalafigurája is mostantól a játszható karakterek között van, és Konqi is kapott egy kis frissítést.

Új funkciók és hibajavítások

A fejlesztők keményen dolgoztak a kisebb funkciók hozzáadásában és a különböző dolgok programozásában:

Végül, nem lenne Halloween igazi félelmek nélkül! A fejlesztők számára a legfélelmetesebb dolog a főverzió kiadásra jelölt verziójának kiadása, ezért kiemelkedően fontos, hogy bármilyen hibát jelents a fejlesztőknek annak érdekében, hogy a végső kiadásig javítani tudják. A hibákat a projekt GitHub oldalán lehet jelenteni. A fejlesztők előre is köszönik a segítséget!

Segítséget a fórumon vagy IRC-n lehet kérni. A hibajelentéshez részletes utasítások találhatók a wiki oldalon.

Reméljük, hogy élvezni fogod a SuperTuxKart játékot!

Hivatkozások

A bejegyzés a SuperTuxKart blog fordításával készült. A képernyőképek szintén a blogról származnak.